Cursus Manoeuvreren

Voor wie:
Degenen die goed voorbereid en zelfverzekerd het water op willen gaan.

Het zomerseizoen komt er weer aan en inmiddels zien wij de eerste jachten de waterwegen al weer opvaren. Man of vrouw achter het roer en al tijdens het losgooien van de trossen ontstaan de eerste woordenwisselingen al. We hebben het dan nog niet over de taakverdeling in de sluis. Hoe leg ik eigenlijk de boot vast in de sluis of waar moet ik nu gaan liggen met de boot?

Ook stroom en wind zijn vaak de twee factoren die het een schipper flink lastig kunnen maken.

De cursus manoeuvreren beperkt zich niet tot het beleggen van de landvasten. Bij het afmeren en ontmeren maakt dit er uiteraard wel deel van uit.

De zeer ervaren instructeurs van Hans van Dijk Opleidingen & Advies nemen u een dag mee aan boord van een (uw eigen) boot en zullen u veel handige tips en weetjes bijbrengen. Zij zorgen er tevens voor dat de wind en/of stroming u alleen maar goed gaan helpen bij het varen op de waterwegen. U gaat gebruik maken van deze twee elementen en zult aan het eind van de dag zien dat de wind en de stroming zelfs prettig zijn.

De cursus begint met een kort theoretisch gedeelte waarna men gaat beginnen met het praktijkgedeelte. Er wordt onder andere aandacht besteed aan het aanvaren, afmeren/ontmeren en manoeuvreren op kort bestek.

Nadere informatie kunt u krijgen via de mail: info@vaartraining.com of neem telefonisch contact op met Hans van Dijk 06-25158108.